Fiori de pe Netflix: Top filme de groază din 2024

Posted by

Fiind un fan al filmelor de groază, nu există nimic mai satisfăcător decât să găsești o producție care să-ți provoace fiori pe șira spinării și să-ți ofere o experiență de vizionare memorabilă. Și ce loc mai potrivit pentru a găsi astfel de filme decât pe platforma de streaming Netflix? În acest articol, vom explora cele mai înfricoșătoare filme horror disponibile pe Netflix în 2024, oferindu-ți o selecție de producții care te vor ține cu sufletul la gură și te vor face să dormi cu lumina aprinsă.

1. „The Haunting of Hill House” (2018)

„The Haunting of Hill House” este o miniserie de groază ce explorează povestea unei familii care se confruntă cu evenimente supranaturale în casa bântuită în care au crescut. Cu o poveste complexă, personaje bine conturate și momente înfricoșătoare, această miniserie a fost aclamată de critici și de public pentru atmosfera sa tensionată și pentru abordarea sa inovatoare asupra genului.

2. „Bird Box” (2018)

„Bird Box” este un film de groază psihologic ce urmărește povestea unei mame care încearcă să-și protejeze copiii într-o lume în care o prezență malefică face ca oamenii să-și piardă mințile atunci când sunt expuși la ea. Cu o atmosferă tensionată și o interpretare remarcabilă a lui Sandra Bullock în rolul principal, acest film a devenit un fenomen cultural și a captivat publicul din întreaga lume.

3. „The Ritual” (2017)

„The Ritual” este un film horror ce urmărește povestea a patru prieteni care se aventura într-o pădure din Suedia și se confruntă cu o prezență malefică ce îi urmărește. Cu o atmosferă întunecată și înfricoșătoare, acest film a fost lăudat pentru modul său subtil de a construi suspansul și pentru efectele sale vizuale impresionante.

4. „Gerald’s Game” (2017)

Bazat pe romanul omonim al lui Stephen King, „Gerald’s Game” este un thriller psihologic ce urmărește povestea unei femei care se trezește legată la pat într-o cabană izolată după ce soțul ei moare în mijlocul unei partide de jocuri sexuale. Cu interpretarea remarcabilă a lui Carla Gugino în rolul principal și cu o poveste tensionată și înfricoșătoare, acest film explorează teme precum supraviețuirea și traumele din trecut.

5. „1922” (2017)

„1922” este un film bazat pe o nuvelă scrisă de Stephen King și urmărește povestea unui fermier care comite un act teribil și trebuie să se confrunte cu consecințele sale înfricoșătoare. Cu o atmosferă întunecată și o interpretare remarcabilă a lui Thomas Jane în rolul principal, acest film explorează teme precum vinovăția și paranoia într-un mod captivant și tensionat.

6. „Eli” (2019)

„Eli” este un film de groază ce urmărește povestea unui băiat care este trimis la o clinică izolată pentru a fi tratat de o boală misterioasă. Cu o atmosferă tensionată și o poveste plină de răsturnări de situație, acest film explorează teme precum supraviețuirea și secretul întunecat al clinicii.

7. „His House” (2020)

„His House” este un film horror ce urmărește povestea unui cuplu de refugiați sud-sudanezi care se mută într-o casă din Anglia și descoperă că aceasta este bântuită de prezențe malefice. Cu o poveste captivantă și efecte vizuale impresionante, acest film explorează teme precum trauma și supraviețuirea în fața răului.

8. „The Babysitter” (2017)

„The Babysitter” este un film de groază-comedie ce urmărește povestea unui băiat care descoperă că babysitter-ul său este membră a unui cult satanic. Cu o combinație de elemente horror și umor negru, acest film oferă o experiență de vizionare unică și captivantă.

9. „Hush” (2016)

„Hush” este un thriller psihologic ce urmărește povestea unei femei surde care trebuie să lupte pentru supraviețuire atunci când este terorizată de un criminal mascat în casa ei izolată. Cu un concept original și o atmosferă tensionată, acest film demonstrează că uneori tăcerea poate fi mai înfricoșătoare decât orice zgomot.

10. „Under the Shadow” (2016)

„Under the Shadow” este un film horror ce urmărește povestea unei mame și a fiicei sale care sunt terorizate de o prezență malefică în timpul războiului din Iran. Cu o atmosferă tensionată și un subtext politic puternic, acest film explorează teme precum supraviețuirea în fața terorii și pierderea identității într-un mediu ostil.

Concluzie

Cu această selecție de filme horror disponibile pe Netflix în 2024, ești pregătit să te bucuri de o experiență de vizionare înfricoșătoare și captivantă. Indiferent de preferințele tale în materie de filme de groază, aceste producții sunt sigure să-ți ofere fiori pe șira spinării și să-ți satisfacă setea pentru teroare și suspans. Așadar, pregătește-ți pătura și popcorn-ul și bucură-te de o seară de film care te va ține cu sufletul la gură!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *