Obiective turistice Viena: Cele mai bune locuri de vizitat

Posted by

Viena, capitala Austriei, este un oraș bogat în istorie, cultură și frumuseți arhitecturale. Fie că ești un iubitor de artă, un pasionat de muzică sau doar un călător în căutare de noi experiențe, Viena are ceva special de oferit pentru fiecare. De la palatele imperiale impresionante la parcurile liniștite și muzeele de clasă mondială, acest oraș își seduce vizitatorii cu farmecul său unic. În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai bune locuri de vizitat în Viena, astfel încât să îți poți planifica o călătorie de neuitat.

1. Palatul Schönbrunn

Palatul Schönbrunn, fostă reședință de vară a familiei imperiale, este unul dintre cele mai iconice și vizitate obiective turistice din Viena. Construit în stil baroc, palatul și grădinile sale impresionante oferă o privire fascinantă asupra vieții regale din trecut.

Ce să vezi:

 • Apartamentele imperiale: Acestea includ camerele folosite de împărăteasa Maria Tereza și împăratul Franz Joseph. Decorurile somptuoase și mobilierul original oferă o imagine autentică a vieții de la curte.
 • Grădinile Schönbrunn: Grădinile palatului sunt perfecte pentru o plimbare relaxantă. Nu ratați fântâna Neptun și Gloriette, de unde poți avea o vedere panoramică asupra orașului.
 • Tiergarten Schönbrunn: Una dintre cele mai vechi grădini zoologice din lume, perfectă pentru o vizită în familie.

2. Catedrala Sfântul Ștefan (Stephansdom)

Catedrala Sfântul Ștefan este inima spirituală și simbolul Vienei. Situată în centrul orașului, această catedrală gotică impresionantă este un loc de rugăciune și un punct de reper arhitectural.

Ce să vezi:

 • Turnul Sudic: Urcă cele 343 de trepte pentru o vedere spectaculoasă asupra Vienei.
 • Catacombele: O vizită ghidată în catacombele catedralei dezvăluie o parte fascinantă și misterioasă a istoriei sale.
 • Picturile și vitraliile: Interiorul catedralei este bogat decorat cu opere de artă religioasă, vitralii impresionante și sculpturi gotice.

3. Palatul Hofburg

Hofburg, fosta reședință a Habsburgilor, este un complex vast care găzduiește astăzi mai multe muzee și birouri prezidențiale. Este un loc unde poți explora diferite aspecte ale istoriei și culturii austriece.

Ce să vezi:

 • Apartamentele Imperiale: Acestea oferă o imagine asupra vieții de zi cu zi a familiei imperiale.
 • Muzeul Sisi: Dedicat împărătesei Elisabeta (Sisi), muzeul oferă o perspectivă asupra vieții sale fascinante și tumultuoase.
 • Tezaurul Imperial: Aici poți vedea bijuterii regale, coroane și alte artefacte prețioase.

4. Belvedere

Complexul Belvedere este format din două palate baroce, Upper și Lower Belvedere, și este cunoscut pentru colecțiile sale impresionante de artă.

Ce să vezi:

 • Galeria de Artă: Belvedere găzduiește una dintre cele mai importante colecții de artă austriacă, inclusiv opere de Gustav Klimt, Egon Schiele și Oskar Kokoschka. Nu rata faimoasa pictură „Sărutul” de Klimt.
 • Grădinile Belvedere: Grădinile terasate sunt un exemplu superb de peisagistică barocă și oferă un loc perfect pentru o plimbare relaxantă.

5. Prater și Roata Mare (Riesenrad)

Praterul este un parc public uriaș unde vei găsi Roata Mare, un simbol al Vienei și o atracție turistică de neratat.

Ce să vezi:

 • Roata Mare: Urcă într-una dintre cabine pentru a avea o vedere panoramică asupra orașului. Este un loc ideal pentru a face fotografii memorabile.
 • Parcul de distracții: Prater găzduiește numeroase atracții, de la carusele și roller-coastere la standuri cu jocuri și gustări.
 • Aleile de plimbare: Parcul are numeroase trasee de plimbare și zone de relaxare unde te poți bucura de natura înconjurătoare.

6. Casa Hundertwasser

Casa Hundertwasser este un exemplu uimitor de arhitectură neconvențională. Creată de artistul Friedensreich Hundertwasser, această clădire este o atracție turistică unică în Viena.

Ce să vezi:

 • Fațada colorată: Casa este decorată cu culori vibrante, ferestre de diferite forme și vegetație luxuriantă. Este un loc perfect pentru a face fotografii unice.
 • Muzeul Hundertwasser: Aici poți afla mai multe despre viața și opera artistului care a conceput clădirea.

7. Muzeul Albertina

Albertina găzduiește una dintre cele mai importante colecții de artă grafică din lume, cu lucrări de la artă renascentistă până la cea contemporană.

Ce să vezi:

 • Colecția de artă: Printre cele mai notabile opere se numără lucrări de Michelangelo, Raphael, și Da Vinci, dar și de artiști moderni precum Picasso și Monet.
 • Expoziții temporare: Albertina găzduiește frecvent expoziții temporare care acoperă diverse teme și perioade artistice.

8. Grădinile și Palatul Schönbrunn

Și pentru a încheia lista, trebuie să menționăm încă o dată grădinile Palatului Schönbrunn. Acestea nu sunt doar frumoase, dar și pline de istorie și cultură.

Ce să vezi:

 • Labirintul: Explorează labirintul verde și provocator, care oferă distracție pentru întreaga familie.
 • Casa Palmierilor: Un imens complex de sere care adăpostește o varietate impresionantă de plante exotice.

Concluzie

Viena este un oraș care îmbină perfect tradiția și modernitatea, oferind vizitatorilor săi o gamă largă de atracții turistice. Fie că ești interesat de istorie, artă, arhitectură sau pur și simplu de plimbări plăcute în parcuri frumoase, Viena are ceva pentru tine. Planifică-ți vizita astfel încât să poți explora aceste locuri minunate și să te bucuri de tot ce are de oferit acest oraș extraordinar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *